Veilig mobiel telefoongebruik

Tijdens het gebruik van een mobiele telefoon absorbeert het menselijk lichaam een deel van de radiogolven. Het vermogen van radiogolven uit een mobiel is gelukkig zeer gering (maximaal 0.1 tot 2 Watt) en geeft slechts verwaarloosbare opwarming van het menselijk lichaam. Als je je toch zorgen maakt over radiogolven door een mobiele telefoon, kun je het volgende doen.

b04ac5e5-db8b-4096-98e9-a601ac9538d4_5ghub-illustration-hero-1 - 5G HUB Eindhoven

Niveau van radiosignalen verminderen

Als mensen het niveau van de radiosignalen willen verminderen bij het gebruik van een mobiele telefoon, adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie het volgende: handsfree bellen, het aantal en de duur van telefoontjes beperken en de telefoon te gebruiken in gebieden met goed bereik. Want bij goed bereik hoeft een mobiel minder hard te zenden om het radiosignaal naar de dichtstbijzijnde antenne te sturen. Hiermee wordt ook het belang van een evenwichtig verspreid antennepark helder: met voldoende antennes in bereik, hoeven telefoons ‘minder hard te werken’. Dit verlaagt de blootstelling aan radiogolven.

Lees meer

07277783-d877-4462-9d2c-b0ed16d50911_5ghub-illustration-hero-1 - 5G HUB Eindhoven

Gerelateerde artikelen

  Over 5G & gezondheid

  Maak jij je zorgen over het effect van straling? Op deze pagina geven we antwoorden op vragen over 5G en gezondheid.

  Lees meer

   Gezondheid in relatie tot 5G

   Benieuwd wat wetenschappers en de overheid zeggen over gezondheid in relatie tot 5G? We verzamelden de meest interessante links.

   Lees meer

    5G HUB

    Snellere doorstroming in de stad. Betere leefbaarheid. Een veiliger gevoel. De volgende generatie mobiel internet – 5G – gaat Nederland veranderen.

    Lees meer

     5G Brainport Eindhoven

     5G Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband van Brainport Development, High Tech Campus, Ericsson en VodafoneZiggo

     Lees verder