EWEWEWEW
LLLLLLLEEEEE
RIRIRIIR

5G Hub

De High Tech Campus Eindhoven is dé innovatieve motor van de regio Brainport, met een wereldwijde impact op de economie. Mobiele connectiviteit is vaak cruciaal voor technologische vooruitgang, en 5G fungeert als een belangrijke katalysator om nieuwe kennis beschikbaar te maken voor innovatieve organisaties in de regio.

De 5G Hub, een samenwerking tussen Ericsson, VodafoneZiggo en diverse partners, onderzoekt de meest effectieve toepassingen van 5G en hoe bedrijven ze optimaal kunnen benutten.

Innovatiethema’s

In de 5G Hub werken verschillende organisaties samen om nieuwe technologische toepassingen in de telecomsector te verkennen. Dat doen we binnen 5 verschillende innovatiethema’s:

1. Remote Reality

Dankzij 5G maakt deze waardestroom een naadloze mix van virtuele en fysieke werelden mogelijk, waardoor meeslepende ervaringen en tele-operaties mogelijk zijn, variërend van het beheren van busvloten tot het regelen van zwermen drones. Dit bevordert innovatie in virtuele samenwerking en externe operaties.

Meer weten?

2. Sense Everything, Everywhere

Deze waardestroom maakt gebruik van de symbiose tussen 5G en het Internet of Things (IoT), waarbij computervisie en razendsnelle sensoranalyse worden geïntegreerd om een uitgebreid sensornetwerk in te zetten. Dit maakt real-time gegevensverzameling mogelijk, wat leidt tot verbeterde prestatiebeoordeling en inzichtelijke big data-analyse, wat op zijn beurt de bedrijfsresultaten stimuleert.

Meer weten?

3. Millisecond Details

In het streven naar precisie richt deze waardestroom zich op oplossingen met lage latentie die essentieel zijn voor bijvoorbeeld levensreddende technologieën, kritieke communicatie en veiligheidsinspecties die ultrabetrouwbare en veilige connectiviteit vereisen. Dit zorgt ervoor dat elke hoog-prioritaire operatie plaatsvindt met de grootst mogelijke snelheid en kwaliteit.

Meer weten?

4. Robotic Autonomy

In het tijdperk van robotica maakt deze waardestroom gebruik van 5G om autonome voertuigen, drones en robots te versterken. Door een betrouwbare snelle verbinding naar de edge-cloud te bieden, vergemakkelijkt het volledig autonome operaties, waardoor transport, logistiek en geautomatiseerde diensten ingrijpend worden gerevolutioneerd.

Meer weten?

5. Exploring 5G Frontiers

Om de toekomstige concurrentiekracht van de 5G Hub te waarborgen, is het onze toewijding om de grenzen van 5G-technologie te verkennen en nieuwe mogelijkheden in de wereld van connectiviteit te ontsluiten. Dit omvat creatieve verkenning en experimentatie, waarbij de grenzen worden verlegd om innovatieve toepassingen te ontdekken die het potentieel van 5G herdefiniëren op weg naar 6G.

Meer weten?

Partnerprogramma

Ons Partnerprogramma is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het vinden en implementeren van innovatieve 5G-oplossingen die tastbare voordelen opleveren.

► Solution en Product Partners - heeft uw organisatie een technologische oplossing die onze infrastructuur verrijkt en van toegevoegde waarde kan zijn voor onze project partners en klanten, dan verkennen we graag een solution of product partnership.

► Project Partners - heeft uw organisatie ideeën waarbij connectiviteit essentieel is? Neem contact met ons op om samen met ons team van ervaren engineers uw concept te testen, valideren en realiseren.

► Publieke Partners & Onderwijsinstellingen - de 5G Hub kan publiek-private samenwerkingen met een innovatieve inslag ondersteunen. Tevens leveren wij graag een bijdrage aan cutting-edge onderwijs en het talent van de toekomst.

Wordt Partner

Premium Partners

De 5G Hub is in 2020 opgericht door 4 partijen: Brainport Development, High Tech Campus Eindhoven, VodafoneZiggo en Ericsson.

1111

Bezoek de 5G Hub

We nodigen u uit om onze inspirerende ruimte te verkennen. Ontdek de mogelijkheden tijdens uw bezoek en neem deel aan boeiende activiteiten, zoals een Demo Tour, Workshops, Lezingen en Evenementen.

Neem contact op

Nieuws

Logistieke 5G-robot Lotte verovert bedrijfsterrein en vakantiepark

Logistieke 5G-robot Lotte verovert bedrijfsterrein en vakantiepark

Originele tekst: https://www.vodafone.nl/zakelijk/inspiratie/logistieke-robot-met-5g-lotte-vodafone-business   Robots doen in steeds meer bedrijven de zware en repetitieve klussen. Ondernemer Lucien Linders heeft een...

Lees Meer
VodafoneZiggo benoemt Thomas Helbo tot Chief Technology Officer

VodafoneZiggo benoemt Thomas Helbo tot Chief Technology Officer

Thomas Helbo, de onlangs aangestelde Executive Director of Technology bij VodafoneZiggo, bezocht gisteren de 5G Hub en benadrukte het belang...

Lees Meer
“Hier komt techniek pas écht tot leven”

“Hier komt techniek pas écht tot leven”

Van zelfrijdende auto’s tot slimme warmtepompen: minister van Economische Zaken Micky Adriaansens zag in de 5G Hub met eigen ogen...

Lees Meer

Team

Jan Spruijt

Head & Program Board

Iris Hertsenberg

Business Lead & Program Board

Hilde de Vocht

Marketing Lead & Program Board

Edwin Dijkstra

Tech Lead

Richard Prins

Tech Lead

Robert Provoost

Project Lead

Jelmer Letterie

Marketing Specialist

Sander van der Zande

Technology Strategy Specialist

Paul van Son

Innovation Specialist

Mark Willems

Technology Strategy Specialist

Melvyn Verzaal

B2B Specialist

Gijs Gillissen

Platform Specialist

Lauren den Otter

Discover Trainee

Philipp Werle

Innovation Specialist