Veilig mobiel telefoongebruik

Home Detail pagina

Veilig mobiel telefoongebruik

Tijdens het gebruik van een mobiele telefoon absorbeert het menselijk lichaam een deel van de radiogolven. Het vermogen van radiogolven uit een mobiel is gelukkig zeer gering (maximaal 0.1 tot 2 Watt) en geeft slechts verwaarloosbare opwarming van het menselijk lichaam. Als je je toch zorgen maakt over radiogolven door een mobiele telefoon, kun je het volgende doen.

Niveau van radiostralen verminderen
Als mensen het niveau van de radiosignalen willen verminderen bij het gebruik van een mobiele telefoon, adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie het volgende: handsfree bellen, het aantal en de duur van telefoontjes beperken en de telefoon te gebruiken in gebieden met goed bereik. Want bij goed bereik hoeft een mobiel minder hard te zenden om het radiosignaal naar de dichtstbijzijnde antenne te sturen. Hiermee wordt ook het belang van een evenwichtig verspreid antennepark helder: met voldoende antennes in bereik, hoeven telefoons ‘minder hard te werken’. Dit verlaagt de blootstelling aan radiogolven.