TMC voegt hightechindustrie kennis toe aan 5G Hub

Home Detail pagina

TMC voegt hightechindustrie kennis toe aan 5G Hub

TECHBEDRIJVEN ONDERZOEKEN, TESTEN EN DELEN KENNIS OP HET GEBIED VAN 5G VOOR TELECOM EN DE HIGHTECHINDUSTRIE.
Eindhoven, 4 juni 2020 – TMC heeft zich sinds deze maand aangesloten bij de 5G HUB. Dit hebben TMC en 5G Hub consortium partners Brainport Development, High Tech Campus, Ericsson en VodafoneZiggo vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkende partijen onderzoeken en testen de mogelijkheden van de nieuwe 5G technologie. Ook stimuleren zij de innovatieve mogelijkheden van het netwerk

TMC biedt extra kennis op het gebied van de hightech- en telecomindustrie; in de Brainport regio maar ook daarbuiten. Het Eindhovense hightech consultancybedrijf zal met haar uiteenlopende expertisegebieden in de hightechindustrie domeinkennis toevoegen, zoals op de gebieden van software, mechatronica, cloud en artificial intelligence. “Wij zijn blij met de samenwerking met TMC om de relatie met de hightechsector verder vorm te geven. TMC kent deze industrie en kan ons waardevolle feedback geven over de gewenste 5G usecases en integratie bij de klant”, aldus Stefan Krijnen, Business Development 5G & IoT bij Ericsson.

Op de High Tech Campus is een fysieke locatie ingericht waar partners van de 5G HUB gebruik van kunnen maken. Hier is een commercieel live 5G netwerk aanwezig waarmee testen worden gedaan, zowel op basis van Dynamic Spectrum Sharing als de befaamde 3.5Ghz band. Er is al veel bekend over het netwerk op zichzelf, maar over praktische toepassingen binnen de hightech en daarbuiten kunnen we samen nog veel leren. “Internet connectivity is niet nieuw voor ons. Het snelle 5G biedt nieuwe draadloze en low latency mogelijkheden. Wij combineren onze kennis van de hightechindustrie met cloud technologie en 5G expertise. Zo kunnen wij onze klanten bijstaan in deze technologische revolutie”, zegt Ton van den Berg, Business Development Manager bij TMC.

De gezamenlijke doelen worden bereikt door het delen van kennis via events en kennissessies binnen de 5G HUB. Daarnaast wordt er gewerkt aan use cases en proof-of-concepts van 5G. Een voorbeeld van cases waaraan de 5G Hub werkt is het project omtrent de Connected Ambulance, waarbij Catharinaziekenhuis, GGD Zuidoost en Philips het ziekenhuis zonder grenzen verkennen. Een ander voorbeeld is de samenwerking met Sentors, waarbij container herkennings software in logistieke toepassingen, in combinatie met machine learning, augmented reality en 5G voor meerdere segmenten wordt uitgewerkt.

‘Samenwerking met partijen als TMC is erg belangrijk voor de 5G Hub’, zegt Stefan Krijnen. ‘We gaan onderling kennis uitdelen en tegelijkertijd deze kennis ook beschikbaar stellen voor het bredere ecosysteem. Het is voor alle betrokken partijen van cruciaal belang te begrijpen waar de 5G netwerk en service behoeften en mogelijkheden liggen, zodat er voor iedereen meerwaarde ontstaat. Om dit te realiseren zullen we onder andere meerdere bijeenkomsten organiseren met als doel echte cases te realiseren.’

Over TMC

TMC is een hightech consultancy organisatie, opgericht in Eindhoven in 2000. Inmiddels heeft TMC 19 vestigingen in tien verschillende landen en ruim 1000 werknemers wereldwijd. TMC voorziet (hightech) bedrijven van kennis en expertise op de gebieden van physics en software tot nanotechnologie en data science. Het Employeneurship-model van TMC biedt technici de mogelijkheid om de veiligheid van een vast contract te combineren met de passie van ondernemerschap. Zo werken onze technici aan eigen projecten in multidisciplinaire teams om hun nieuwsgierigheid en passie voor techniek te blijven stimuleren.

Over 5G HUB

5G Hub is een consortium van VodafoneZiggo, Ericsson, High Tech Campus en Brainport Development. De partijen hebben als founding fathers een 5G Programma uitgerold, waardoor de Brainport regio alvast kan leren en ervaren wat de 5G meerwaarde is voor hun bedrijfsvoering. Hiertoe is onder andere een locatie op High Tech Campus uitgerust met de meest recente 3.5Ghz 5G Technologie, ruim 2 jaar voor de licentieveiling. Primair wil het consortium maatschappelijke meerwaarde creeeren omtrent thema’s zoals Health, Business, Entertainment en Talent.