PSV in geprek met de 5G Hub tijdens High Tech Podcast

Home Detail pagina

PSV in geprek met de 5G Hub tijdens High Tech Podcast

Bovenstaande video en onderstaande tekst is (deels) overgenomen van het dor High Tech Campus geschreven bericht: https://blog.hightechcampus.com/build-your-business/high-tech-podcast-met-partijen-als-philips-tmc-en-psv-kijken-naar-de-nieuwste-toepassingen-van-5g 

In de High Tech Podcast (video) praat interviewer Ingelou Stol met Stefan Krijnen van Ericsson, René Visser van VodafoneZiggo en met Roy Smits van PSV(English subtitles included)

Begin 2020 is op de High Tech Campus in Eindhoven de 5G Hub gestart. Een samenwerking tussen Ericsson, VodafoneZiggo, Brainport Development en de High Tech Campus.  Bedrijven, startups, overheden en studenten kunnen hier aan de slag met technologieën zoals 5G, om te kijken wat er allemaal gerealiseerd kan worden in de wereld van morgen.

5G in combinatie met andere technologieën
‘Eindhoven is het hart van de 5G Hub. Hier zitten de technologiebedrijven die het verschil kunnen maken. Daarom is het essentieel om samen te werken’, vertelt René Visser van VodafoneZiggo. ‘Wat daarbij ook belangrijk is om te weten, is dat 5G niet de enige technologie is waaraan we werken. Het gaat ons om de combinatie van allerlei nieuwe technologieën. Dus ook bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, AR/VR of blockchain. We werken aan oplossingen die grote impact kunnen hebben op de maatschappij.’

En de 5G Hub is aan het uitbreiden. ‘Een van onze pijlers is om mensen samen te brengen, maar dat is fysiek even lastig nu in deze coronatijd’, zegt Stefan Krijnen van Ericsson. ‘Deze tijd laat zien hoe belangrijk digitalisering is. Gelukkig zijn we online goed actief. We hebben nieuwe partnerships en overeenkomsten gesloten, bijvoorbeeld recent met hightech consultancybedrijf TMC.’

Connected ambulance
Een van de projecten van de 5G Hub is de ‘Connected Ambulance’. Een samenwerking tussen Ericsson, VodafoneZiggo, GGD en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Omdat in de gezondheidszorg iedere seconde telt, kan 5G hierin uitkomst bieden. ‘Ambulancepersoneel kan bijvoorbeeld de echo van een patiënt op locatie direct streamen naar een arts in het ziekenhuis. Zo kun je ter plekke een diagnose stellen en sneller handelen.’

Waarom je hier 5G voor nodig hebt? Stefan Krijnen: ‘Dankzij 5G is de verbinding veel sneller en betrouwbaarder. En dat is allesbepalend als iedere seconde telt.’

PSV
Ook voetbalclub PSV heeft interesse om te kijken wat 5G voor hen kan betekenen. ‘Innovatie is voor ons heel belangrijk. We willen voorop blijven lopen en dat ook in de toekomst blijven doen’, aldus Roy Smits van PSV. ‘Dat zie je ook aan het feit dat PSV geen bedrijf op het shirt heeft staan, maar een regio: Brainport Eindhoven. Brainport wil wereldleider zijn in kennis, high tech en innovatie. En daarom zijn wij ook erg enthousiast over ontwikkelingen als 5G.’

PSV heeft de ambitie om te kijken naar twee toepassingen van 5G: de analyse van videobeelden en de stadionbeleving via augmented reality (AR).