De toekomst van: SENTORS

Home Detail pagina

De toekomst van: SENTORS

In ‘de toekomst van’ artikelseries verkent de 5G Hub de visie en ambities van partijen die zijn aangesloten bij de 5G Hub, inclusief het beoogde gebruik van 5G.

In dit artikel gaan we met CEO Sander Maas dieper in op de toekomst van Sentors. 5G Hub-partner Sentors implementeert oplossingen voor containerherkenning in de logistiek, waardoor hun klanten veel effectiever kunnen zijn. Op de 5G Hub is Sentors begonnen met het ontwikkelen van hun huidige 4G-oplossing naar een 5G-ready oplossing.

Vanaf april 2020 kunnen 5G Hub-bezoekers een permanente live demonstratie van deze oplossing meemaken.

ACHTERGROND
Er zijn momenteel meer dan 20 miljoen zeecontainers in de wereld, en zes miljoen daarvan reizen momenteel de wereld rond op schepen, vrachtwagens en treinen. In totaal maken ze ongeveer 200 miljoen reizen per jaar. Containers hebben een identificatienummer en type-aanduiding, die relevant zijn voor de logistieke operaties op containerterminals. Dit omvat de zeehavens, maar ook de inlandterminals, de kleinere havens in het achterland waar containers via binnenschepen, treinen en vrachtwagens aankomen.

“Containerherkenning is relevant in verschillende stadia van de terminaloperatie”, geeft Maas aan.

Automatische detectie van containers heeft voordelen zoals:

  • Tijdwinst: de vrachtwagenchauffeurs en de terminalplanner vermijden tijd te verspillen met het handmatig schrijven en valideren van deze nummers.
  • Verzekeringsmechanisme: om geschillen over schade te beslechten, is het belangrijk om visueel bewijs te hebben van de staat van een container voordat u het terrein betreedt.

MACHINE LEARNING AANPAK
Zeehavens, zoals Rotterdam, maken al jaren gebruik van automatische herkenningssystemen. Alle inkomende en uitgaande vrachtwagens passeren een portaal, dat is uitgerust met verschillende camera’s en verlichtingsunits. Inland terminals hebben echter een veel kleiner volume en hebben geen business case om deze investering te rechtvaardigen. Als zodanig hebben maar heel weinig inland terminals een dergelijk geautomatiseerd systeem gebruikt en de meeste van hun activiteiten omvatten handmatige acties om nummers in te voeren en foto’s te maken wanneer schade wordt opgemerkt.

Maas legt uit: “Sentors heeft een op 4G gebaseerde oplossing voor het binnenland ontwikkeld die alleen stroom nodig heeft en een hek of paal om op te monteren. Om robuuste resultaten te behalen op alle soorten containers en in ongunstige omstandigheden, maakt de oplossing gebruik van recente ontwikkelingen in machine learning. Het resultaat is een zeer robuuste, flexibele en goedkope oplossing, die het voordeel oplevert voor een veel grotere markt dan alleen de zeehavens. ”

DE VOORDELEN VAN 5G ONDERZOEKEN
Sentors wilde graag deelnemen aan het 5G Hub programma om de verwachte voordelen van het gebruik van 5G ten opzichte van bestaande mogelijkheden te verkennen. Sander Maas – CEO Sentors: “we zijn verheugd toegang te krijgen tot de faciliteiten en competentie die de 5G Hub biedt, waardoor we ons productportfolio verder kunnen ontwikkelen. Voor onze oplossingen houdt 5G de belofte in van eenvoudiger onderhoud en nieuwe installatiemogelijkheden, en augmented reality-toepassingen waarbij de menselijke inspecteurs worden ontlast. “

GEMAKKELIJKER TE ONDERHOUDEN EN NIEUWE INSTALLATIEMOGELIJKHEDEN
Machine learning-modellen zijn een doorbraak in termen van robuustheid en flexibiliteit, maar hebben één praktisch nadeel: ze zijn duur op het gebied van processing capaciteit. Voor het werken aan streaming video is een GPU (grafische verwerkingseenheid) vereist. Daarom heeft Sentors gekozen voor “edge processing”, dat wil zeggen om een ​​hardwaresysteem voor buitengebruik te gebruiken dat wordt geleverd met een GPU en 4G-modem, die naast de camera wordt geplaatst.

Hoewel de installatie eenvoudig is, is er nog steeds hardware- en lokaal softwareonderhoud nodig. Hoe minder nodig, hoe gemakkelijker het is om dergelijke oplossingen in te zetten in veeleisende omgevingen, zoals kranen en reachstackers (de grote “vorkheftrucks”) die de containers optillen.

Dit is waar een belangrijk voordeel van 5G in het spel komt: als de machine learning-software elders kan draaien, zoals ergens op een edge in het telecomnetwerk, zou het een volledig nieuwe manier mogelijk maken om dergelijke oplossingen uit te rollen – wat resulteert in lagere systeemintegratiekosten en nieuwe opties voor installaties in veeleisende omgevingen.

AUGMENTED REALITY: EEN REAL-TIME OVERLAY VAN DE PLANNING
De voordelen van 5G van hoge bandbreedte en lage latentie worden duidelijk bij het werken aan videostreams wanneer het nodig is om een ​​real-time overlay op het scherm weer te geven. Er zijn verschillende interessante toepassingen rond Augmented Reality op het gebied van zeecontainers.

Zo zijn machinisten verplicht om elke container visueel te controleren volgens een geplande lijst. Aangezien het mogelijk gaat om 30 of meer containers die allemaal een vergelijkbaar aantal hebben, kunnen er – afgezien van de tijdsinvestering – vergissingen worden gemaakt.

Een mogelijke toepassing is een app waarbij hij (of zij) alleen de camera van de smartphone vasthoudt en een groen vinkje ziet wanneer deze container deel uitmaakt van de lading, of een rood kruis wanneer deze specifieke container moet worden losgehaakt of aanvullende inspectie vereist. . Hij / zij kan dit zelfs doen zonder fysiek te lopen en gewoon de videostream in realtime inspecteren terwijl deze langzaam de terminal verlaat.

Vergelijkbare use cases zijn relevant voor de vrachtwagenchauffeur. Wanneer hij (of zij) een foto maakt van een container, weet hij direct de status in de planning (leeg / vol, bestemmingsadres, eigenaar etc.).

AAN DE SLAG BIJ DE 5G HUB
Sander Maas: ‘We zijn verheugd om het project op de 5G Hub te starten. We hebben verschillende modellen die we gaan inzetten in de 5G Hub op basis van onze huidige 4G-oplossing. Vooral onze huidige demo-opstelling op de 5G Hub toont de eerder genoemde Augmented Reality-applicatie ”.

Met de hulp van technici van Ericsson en VodafoneZiggo, evenals studenten die Sentors zullen helpen, zijn ze goed gepositioneerd om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden die de 5G Hub biedt.

“Onze oplossing is niet beperkt tot alleen zeecontainers; we hebben ook oplossingen voor zeer verschillende toepassingen, zoals het tellen van de buitenvoorraad; dus elke stap die we in de 5G-hub bereiken, kan onmiddellijk ook op deze andere applicaties worden toegepast ’.

Post a Comment