De Toekomst van Talent #1: Srushti Bobade

Home Detail pagina

De Toekomst van Talent #1: Srushti Bobade

Meerdere redenen leiden ertoe dat in de logistieke sector autonoom rijdende voertuigen sneller tot wisdom zullen komen dan in andere industrieën. Met dit in gedachten start Srushti Bobade, een van de briljante stagiaires die hun projecten bij de 5G Hub uitvoeren, haar onderzoek. Als eerste in haar familie dat ooit de stap van haar thuisland naar het buitenland heeft genomen, trapt ze onze reeks “De Toekomst van Talent” af. De in India geboren masterstudent vertelt over haar achtergrond, haar project bij de 5G Hub en haar liefde voor Nederland. Maak kennis met Srushti.

 

Srushti’s interesse voor technologie kis er met de paplepel ingegoten: “mijn vader houdt ook van technische dingen; hij heeft een diploma in werktuigbouwkunde.” Ze groeide op in een klein stadje in de staat Maharashtra in India. Na het afronden van de twaalfde klas verhuisde ze naar Pune, waar ze haar bachelor in elektronica en telecommunicatie behaalde. Het was echter niet haar eerste keuze: “Toen ik opgroeide, hield ik me meer bezig met luchtvaarttechniek, maar de cursussen waren ver van huis en, om eerlijk te zijn, toen het moment was aangebroken twijfelde ik. Ik kreeg de resultaten van mijn toelatingsexamens voor de universiteit maar vond ze te laag. Daarom wilde ik de testen opnieuw doen en de uitslagen verbeteren. Maar mijn familie moedigde me aan om meteen met mijn opleiding te beginnen. En ik moet zeggen dat het de juiste beslissing was.”

Srushti legt uit dat ze aanvankelijk niet zo dol was op elektronica, maar al snel besefte ze dat er misschien iets interessants voor haar in zat. “Het was niet zo dat ik wist dat ik het vanaf het begin moest doen, maar later begon ik het leuk te vinden. Het was een gearrangeerd huwelijk dat werkte”, grapt ze.

 

Verhuizen naar Nederland

Iets soortgelijks deed zich voor bij het kiezen van een cursus voor haar master. Als zorgvuldige denker nam Srushti een jaar pauze om erachter te komen wat ze na haar bachelor wilde doen, of waar ze haar carrière naartoe wilde. Ze legt uit: “hoewel ik naar de zakelijke kant neigde, vond ik het ook belangrijk om een ​​sterke technische achtergrond te hebben. Ik besloot op zoek te gaan naar cursussen waarvan ik dacht dat ze op dit punt interessant waren. Het project dat ik in mijn laatste jaar deed, inspireerde me te kiezen voor embedded systems.

“Managementcursussen waren echter niet zo populair in India als in andere landen.” Bovendien wilde ze echt wat buitenlandse ervaring hebben om te zien hoe mensen op andere plaatsen werken. Srushti zocht toen naar universiteiten in de VS, Zweden, Duitsland en Nederland. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) was haar keuze, niet alleen vanwege de kwaliteit van de universiteit, maar klonk Nederland als de beste optie voor een Engelse spreker.

“Ik ben er trots op dat ik de eerste persoon in mijn familie ben die ooit naar het buitenland is gegaan”, merkt ze op. “Het jaar na mijn bachelor, dacht ik goed na over mijn beslissing of studeren in het buitenland de juiste keuze was. Want hoewel mijn ouders bereid waren geld te sparen, moesten we ervoor zorgen dat de investering goed uit zou pakken ”, legt ze uit. Srushti zegt dat ze met verschillende mensen heeft gesproken, via Facebook of LinkedIn, en zelf veel onderzoek heeft gedaan voordat ze naar Eindhoven kwam.

Srushti en haar collega-onderzoekers Levi Vlasblom, Luuk De Waard en Mark Baaij bij de 5G Hub.

 

Bij de 5G Hub

Het idee voor het onderzoek van Srushti kwam van de TU/e. Volgens haar heeft de universiteit Ericsson benaderd via Lennart Koorevaar en Allert van der Veen. “Met de opdracht van Srusthi bij de 5G Hub starten we een nieuw engagement met de TU/e. In de komende jaren gaan we samen onderzoeken hoe 5G enkele van de use-cases die de universiteit onderzoekt kan verbeteren. Bijvoorbeeld in hun Trucklab-projecten”, legt Allert uit, hoofd van Optimize bij Ericsson en een van Srushti’s mentoren.

Srushti’s onderzoek is geïnspireerd op het Trucklab Project van TU Eindhoven-studenten van het Automotive Engineering Science (AES) Lab en het digitale tweelingonderzoek dat is ontstaan ​​tijdens het 4T100 automotive project, ook aan de TU/e. TruckLab is een schaalmodel van het distributiecentrum van Jumbo in Veghel. Het werd gemaakt als een digitale tweeling en werd vervolgens een fysiek model in het AES-lab van de universiteit.

Haar project bestaat uit het analyseren van 5G voor autonome manoeuvres: “Mijn interesse in dit onderwerp kwam van een cursus die ik vorig jaar aan de TU/e heb gevolgd en die ging over netwerk embedded systemen”, zegt ze. Autonoom rijdende voertuigen zijn een belangrijk onderdeel geworden van het logistieke werkproces. Tegenwoordig zijn er tal van zelfrijdende echnologietoepassingen in de logistieke sector, die bewijzen dat zelfrijdende voertuigen veilig en succesvol zijn in een gesloten omgeving.

De centrale onderzoeksvraag van deze Cooperative Automated Maneuvering (CAM) studie is hoe 5G mogelijkheden kunnen worden geïntegreerd in de CAM-oplossing voor een distributiecentrum. Dit leidt tot onderzoek naar wat er ontbreekt in de huidige netwerkstandaarden die worden gebruikt voor autonoom rijden en die kunnen worden aangevuld met 5G New Radio-technologieën. “Dit helpt ons het ware potentieel van 5G te begrijpen en te tonen, en het toe te passen in echte toepassingen en oplossingen. Het is stimulerend om samen te onderzoeken hoe de lage latentie en ultra hoge betrouwbaarheid van 5G geheel nieuwe applicaties kunnen ontketenen. Voor een hightechbedrijf als Ericsson voelen we de behoefte om constant verbonden te blijven – en samen te werken – met slimme jonge talenten, zoals Srushti, aan innovatieve en creatieve projecten. Door dit te doen, gaan we zo vroeg mogelijk in contact met onze potentiële toekomstige medewerkers. Welkom, Srusthi, het is super om met je samen te werken” besluit Allert.

 

Voelt als thuis

Srushti begon haar stage in augustus, tijdens een lange periode van social distancing, met veel mensen – waaronder zijzelf – die vanuit huis werkten. “Toen ik er na zo’n lange tijd achter kwam dat ik hier kon komen werken, was ik echt opgewonden”, zegt ze. Volgens Srushti is werken bij de 5G Hub een ongebruikelijke, zeer positieve ervaring: “Het is niet je gewone kantoor. Ik heb bijvoorbeeld geen hokje, dus dat is fijn. Iedereen praat ronduit; je kunt horen wat ze doen” opnieuw bespreken, het is een zeer dynamische plek.” Ze zegt dat ze zich vanaf het begin welkom voelde bij de 5G Hub. Volgens haar is de taal geen barrière geweest, aangezien iedereen op natuurlijke wijze overschakelt op Engels wanneer ze in de buurt is. Het gevoel erbij te horen was gemakkelijk. Vragend naar haar gevoelens over het leven in Nederland, beginnen Srushti’s ogen te glimmen . “Oh, ik vind het hier geweldig!” Hoewel de TU/e erg hectisch kan zijn, zegt ze dat ze voor Nederland heeft gekozen vanwege de stabiliteit en de levensstandaard. “Ik voel me hier veilig. Ik reis naar België, naar Duitsland, maar als ik terugkom op station Eindhoven, denk ik ‘oké, ik ben thuis’.” Ze ziet het land als een plek die de individuele vrijheid respecteert: “de mensen hier geven om je werk en niet om wat je maatschappelijke status is of waar je vandaan komt. Nederlanders accepteren andere culturen erg en hebben een ​​open geest.”

Srushti zegt dat de gemeenschap meer in contact komt met de TU/e moet komen: “ze hebben veel projecten en veel innovatieve dingen, dus ze kunnen meer use-cases bedenken voor 5G.”

In contact komen met Srushti op LinkedIn?