Webinar The Future of Health – Hoogtepunten

Home Detail pagina

Webinar The Future of Health – Hoogtepunten

Het Conference Center op High Tech Campus Eindhoven was het scenario voor een briljante reeks gesprekken over de toekomst van gezondheid. Het webinar leverde een reeks inspirerende inzichten op over wat technologie voor ons allemaal in petto heeft. Ook werd de rol besproken die 5G binnenkort zal spelen bij het bieden van de middelen om al deze innovatie een succesvolle plaats in de wereld te laten innemen.

Ingelou Stol

Het webinar The Future of Health, ontworpen door de 5G Hub en mogelijk gemaakt door HTC, werd gehost door Ingelou Stol. Op het podium deelde een getalenteerd panel van experts de prestaties van hun bedrijf in de medische sector.
Stefan Krijnen, 5G- en IoT-specialist bij Ericsson, opende het evenement met het introduceren van de 5G Hub en het idee van een groeiend ecosysteem gebaseerd op co-creatie en samenwerking rond 5G-technologiemogelijkheden.

Gert-Jan Elzinga

Gert-Jan Elzinga, Managing Partner van Strict., begon zijn presentatie (11:45) met een intrigerende vraag: Zullen er binnen vijf jaar nog ziekenhuizen zijn zoals wij die kennen? Door gegevens uit 2019 en 2020 te vergelijken, liet hij zien hoe virtuele gezondheidszorg een realiteit is: 64% van de huisartsen in Nederland heeft dit jaar videobellen geïmplementeerd als onderdeel van hun praktijk. Gert-Jan besprak ook hoe 5G deze sector zou kunnen verbeteren.

Marco Gatti

Marco Gatti (26:40), van Ericsson, liet ontzagwekkende cijfers zien en wees erop dat 5G de wereldwijde besparingen in het komende decennium naar het bereik van $90 miljard zou kunnen brengen. Met een lezing over grenzeloze connectiviteit van toepassingen in de gezondheidszorg benadrukte hij ook het belang van samenwerking, want alleen zo zijn deze fantastische resultaten te behalen.

Marcel Damen

Marcel Damen (42:40) resenteerde Fair Care van Horizon Internet Technology, een combinatie van Blockchain en IoT. Tijdens zijn bespreking over het beheer van zorgbudgetten liet hij een overzicht van de Nederlandse zorgconfiguratie zien en legde hij uit hoe 5G thuiszorgdiensten zou kunnen versnellen.

Ioana Mereuta

Ioana Mereuta  sloot het evenement af (57:15) en presenteerde Dimenco’s expertise in Simulated Reality zonder wearables. Ze liet mogelijkheden voor medisch onderwijs en voor complexe operaties op afstand zien in modellen waarbij anatomische gegevens niet meer te onderscheiden zijn van de werkelijkheid.

Deze uitzonderlijke discussie is terug te kijken op het YouTube-kanaal van de High Tech Campus.