Soliton Systems werkt samen met 5G HUB aan innovatie met “ultra low latency”

Home Detail pagina

Soliton Systems werkt samen met 5G HUB aan innovatie met “ultra low latency”

Soliton zal baanbrekende 5G live streaming mogelijkheden demonstreren

Deze baanbrekende innovatie belooft livestreams van real-time uitzendingen en bewakingsapparatuur te verbeteren

Ericsson, VodafoneZiggo, High Tech Campus en Brainport Development hebben eerder in 2020 5G Hub in Nederland onthuld, waardoor bedrijven in co-creatie prototypes kunnen realiseren, gebruikmakend van 5G

 

5G Hub en Soliton Systems, een toonaangevende fabrikant van videostreamingoplossingen via mobiele netwerken, hebben een samenwerking aangekondigd met de 5G Hub in Eindhoven, om samen met VodafoneZiggo en Ericsson futuristische toepassingen te demonstreren die mogelijk worden door de opkomst van 5G.

De live streaming-technologie van Soliton wordt traditioneel gebruikt door omroeporganisaties en wetshandhavers om realtime nieuwsinterviews en sportproductie live te streamen via “bonded” mobiele netwerken. Een andere bekende toepassing is mobiele bewaking met bodycams. Met de komst van 5G, in combinatie met de samenwerking in de 5G Hub, zal Soliton de nieuwe baanbrekende mogelijkheden van livestreaming over 5G demonstreren.

Een van de sterke punten van Soliton is ultra low latency, die bijvoorbeeld doorgaans van invloed is op de tijd die nodig is voor het verzenden van live video van een mobiele camera in het veld naar een commando- en controlekamer. De camera wordt geleverd met een encoder die de video comprimeert en deze vervolgens via mobiele netwerken streamt, wat traditioneel een paar seconden duurt. De oplossingen van Soliton kunnen dit terugbrengen tot minder dan een tiende van een seconde voor livestreaming over lange afstanden.

Go Ito, Commercieel Directeur van Soliton Systems Europe, zegt: “We zijn erg verheugd om met VodafoneZiggo en Ericsson samen te werken in het 5G HUB-platform, waar we samen de kansen die 5G biedt kunnen demonstreren. Soliton heeft altijd innovatie als onderdeel van zijn DNA gehad, en we hebben altijd genoten van de mogelijkheid om technologie tot het uiterste te drijven. Deze samenwerking maakt precies dat mogelijk. ”

Stefan Krijnen, Ericsson’s 5G en IoT Business Development Manager en lid van de programmabestuur van de 5G Hub, zegt: “Vanaf het begin was er een geweldige chemie tussen Soliton-systemen en 5G Hub-partners. Met Solitons oplossing voor videostreaming met lage latentie, gecombineerd met hun controlemechanismen, vergroot het ons vermogen om de 5G Hub en het wereldwijde ecosysteem te helpen bij het implementeren van die innovaties in domeinen zoals mobiele bewaking, mobiele uitzendingen en bediening op afstand, ook omdat hun achtergrond in IT-beveiliging een aantal security aspecten kunnen adresseren. ”

De opkomst van 5G wordt gezien als een enabler voor een breed scala aan nieuwe initiatieven, van voertuigbesturing en verbeterde verkeersveiligheid tot IOT en robotica. De 5G HUB biedt faciliteiten aan een breed scala belanghebbenden en kampioenen. Hiermee wil het de status-quo van hoe we ons dagelijks leven leiden, uitdagen en de innovatie naar een ander niveau tillen.