5G Hub en Strict bundelen hun krachten in een samenwerkingsovereenkomst

Home Detail pagina

5G Hub en Strict bundelen hun krachten in een samenwerkingsovereenkomst

The agreement beschrijft het gebruik van elkaars relaties, netwerk en expertise. Het voorspelt ook het gebruik van de ruimte en faciliteiten van 5G Hub en de gezamenlijke organisatie van evenementen en seminars. De wederzijdse versterkingsovereenkomst werd door beide partijen in een virtuele ceremonie ondertekend. Gert-Jan Elzinga, namens Strict, en John Zijlmans, namens de 5G Hub, leggen de kernideeën van de alliantie uit en wat ze ermee willen bereiken.  

De 5G Hub is een ecosysteem van partijen die samenkomen om nieuwe, creatieve toepassingen voor 5G te promoten en te vinden. Nu heeft het centrum een samenwerking getekend met Strict, een onafhankelijk adviesbureau met een passie om technologie te laten werken voor mensen en organisaties. Gert-Jan Elzinga, directeur en managing partner van Strict, legt uit dat deze samenwerking buitengewoon interessant is voor het bedrijf, aangezien het een kans is om te verbinden met zowel bestaande als nieuwe contacten. Hij beschrijft de 5G Hub als “een smeltkroes van innovators en nieuwe ideeën. Een markt en een breed scala aan kennis en productpartners.” Deel uitmaken van een ecosysteem is volgens hem de beste manier om tot innovatie te komen: “Ik hou van het idee om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe concepten in zo’n omgeving. Co-creatie is ook een beetje een modewoord. zo werkt innovatie. Ik zie het al gebeuren,” verklaart hij.  

John Zijlmans, Key Account Manager voor VodafoneZiggo, benadrukt de rol van 5G Hub als platform om samen het ecosysteem te ontwikkelen: “[de 5G Hub] is geen technologiecentrum of democentrum, maar het is een plek om partijen samen te brengen, te discussieren en te experimenteren met use cases waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G-mogelijkheden.” Voor hem voegt Strict marktkennis en een verbinding met zakelijke klanten tot de 5G Hub-waarden toe. “We streven naar strategische discussies met het bedrijfsleven om te kunnnen begrijpen wat nodig is en welke strategie moet worden ontwikkeld om relevant te zijn,” zegt hij. John is van mening dat de combinatie van de twee partijen erg gunstig is en wijst erop dat de samenwerking de ondernemingsdimensie toevoegt in de 5G Hub-context, wat zou moeten leiden tot het gezamenlijk creëren van een beter ecosysteem. “ 

Beide partijen hebben een belang in industrie 4.0 en in gezondheidssectoren. Hun uitgangspunt, zoals Gert-Jan uitlegt, “is uitzoeken hoe we industrie 4.0 industrieën of ziekenhuizen kunnen helpen om hun dromen waar te maken.” Zoals hij analyseert, is er veel over 5G gesproken, maar dat is misschien niet de kern van de zaak: “Het gaat erom dat technologie werkt. En de volgende stap zetten naar een mooie toekomst voor ons allemaal. Dat is waar het begint.” Als aanvulling op de ideeën van zijn partner zegt John dat er behoefte is aan bewustwording voor die industrieën en aan middelen om te laten zien wat er mogelijk is. “Er wordt veel gepraat over de mogelijkheden voor de zorgsector. Chirurgie op afstand is een goed voorbeeld. Wanneer we hebben de combinatie tussen nieuwe technologieën en echte behoeften getweakt en verfijnd, kunnen we ook gaan zoeken naar meer mogelijkheden, in plaats van steeds dezelfde voorbeelden te herhalen. ”  

Met het akkoord willen partijen helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals de overbelaste en zeer dure zorgsector. Zoals Gert-Jan uitlegt, “geven we ongeveer 18% van ons BBP uit aan gezondheidszorg, wat een ongelooflijke vergoeding is.” Hun plan is daarom te helpen bij het verbeteren ervan, door medische diensten toegankelijker te maken voor degenen die het echt nodig hebben, op een gemakkelijkere, effectievere en goedkopere manier. Als zodanig wil Strict vanuit het partnerschap met de 5G Hub “zakelijke of sociale behoeften ontdekken en in dit ecosysteem samenwerken om erachter te komen wat je kunt doen om er grip op te krijgen”, legt Gert-Jan uit.  

Als een manier om het succes van de coalitie te meten, noemt John het leveren van een concrete use case – of cases  en deze in te zetten / valideren . Hij stelt zich voor dat de klanten van Strict uiteindelijk ook hun ideeën in de discussie zullen brengen en samen inspiratie- en co-creatiesessies houden. Hij gelooft dat dit hen “nieuwe inzichten en voordelen zal opleveren bij het verkennen van 5G, zodat ze de mogelijkheden kunnen gebruiken om digitale optimalisatie van hun processen toe te passen.” Gert-Jan is het eens met zijn partner en gelooft dat het beste resultaat voor deze samenwerking zou zijn om te werken aan een effectief resultaat, zoals het creëren van een geweldige use case, een die een verschil kan maken en een maatschappelijk probleem kan oplossen. Voor hem, aangezien “het ecosysteem zijn waarde bewijst, kunnen er nieuwe concepten ontstaan, en daar profiteren mensen echt van. Dat is de grootste droom.” Hij voegt eraan toe dat hij uitkijkt naar het ontdekken van nieuwe ideeën, nieuwe zakelijke behoeften en het mogelijk maken van nieuwe zakelijke concepten: “als we dat kunnen doen en ervoor zorgen dat het werkt, en werken aan referenties, echte cases, is het erg krachtig.”