5G Hub ontvangt twee onderscheidingen bij Computable Awards 2020

Home Detail pagina

5G Hub ontvangt twee onderscheidingen bij Computable Awards 2020

5G Hub is de trotse winnaar van 2020 Computable Awards in twee categorieën: Hardware & Infrastructuur en Digitale Innovatie. De ceremonie werd gisteravond live gestreamd vanuit Scala Theater, in de Jaarbeurs in Utrecht, en gepresenteerd door Eva Brouwer. De onderscheiding, aangeboden door computable.nl en beoordeeld door een onafhankelijke jury, toont innovatieve prestaties in de ICT-sector.

Gezien als “een onmisbare schakel bij de introductie van de vijfde generatie mobiel internet in Nederland”, werd het project van 5G Hub aan het begin van de ceremonie belicht in de categorie Hardware en Infrastructuur. Mariëlle Sleumer, bestuurslid van 5G Hub namens Brainport Development, vierde de prestatie en stelde dat “de 5G-hub in de Brainport-regio een goed voorbeeld is van hoe samenwerking leidt tot innovatie.”

Later werd de Connected Ambulance bekroond als Digitale Innovatie. Zoals toegelicht op de nominatiepagina laat de samenwerking van 5G Hub met Philips, de GGD Brabant-Zuidoost en het Catharina Ziekenhuis “de mogelijkheden van 5G voor de zorg” zien. 5G maakt het mogelijk om meer data te versturen en prioriteit te geven aan dataverkeer door middel van network slicing. Zo kan er bijvoorbeeld een betrouwbare verbinding tot stand worden gebracht tussen een arts in het ziekenhuis en een ambulanceteam.”

Het team van de 5G Hub verwelkomde het nieuws met enthousiasme. Rene Visser, namens VodafoneZiggo het bestuurslid van 5G Hub, zei dat het onderscheid “een echte erkenning is van de sterke boodschap van de 5G Hub.” Voor hem staat het ecosysteem centraal: “We moeten samenwerken om resultaten te boeken. Dat is de kracht van co-creatie met zoveel opmerkelijke organisaties.”