De toekomst van talent #3 – Levi Vlasblom

Home Detail pagina

De toekomst van talent #3 – Levi Vlasblom

In deze editie van onze serie over The Future of Talent staat Levi Vlasblom centraal. De student computertechniek begon zijn stage bij de 5G Hub in september 2020. Als gemotiveerde programmeur zegt Levi dat hij “altijd een computermens is geweest” en dat hij al geruime tijd bezig is met programmeren. Hij woont met zijn gezin in Oosterhout en leidt graag een gezonde levensstijl, waarbij hij sport (vooral fitness) als zijn favoriete hobby kiest. Hij praat met ons over zijn innovatieve project, zijn waardering en trots voor zijn werk bij de 5G Hub en meer. 

 

Levi begon zijn studie Application Development in Breda. Hij zegt dat hij altijd al een carrière in de computerwereld heeft willen voortzetten. In het begin wist hij echter niet welke richting hij moest volgen. Hoewel hij niet echt begreep wat programmeren was, heeft Levi per toeval een paar vakken in applicatieontwikkeling uitgekozen. Nadat hij er flink mee worstelde in het begin, begon hij het steeds leuker te vinden. 

Zoals Levi beschrijft, kan coderen echt een oplossingsgerichte bezigheid zijn“Je hebt een probleem en je moet een oplossing bedenken om dat te verhelpen. Het is echt de moeite waard als je op die manier iets kunt maken.” Hij merkt ook op dat programmeren echt een gestructureerde aangelegenheid isen dat ziet hij ook terug in het dagelijkse leven: “Ik vond mezelf erin; het gaf me ook veel structuur in het leven.”

Na het afronden van zijn MBO wilde Levi verder met zijn studie: “Ik had niet het gevoel dat ik alles had bereikt wat ik kon, het voelde alsof ik alleen de basis had. Ik wilde meer doen en wist dat ik voor een HBO opleiding wilde gaan. Mijn studie gaat nu ook over werken met hardware en embedded systemen; je maakt kennis met alles wat je met code kunt doen. Daarom heb ik ervoor gekozen,” legt hij uit. 

Levi benadrukt ook de impact die de Corona crisis heeft gehad op sommige processen op zijn universiteit. Volgens hem is Application Development op zich best een ingewikkelde studie en daarnaast heef Avans University het curriculum in 2020 vernieuwd. Wat volgens Levi resulteert in: “Zo veel nieuwe code en zo veel nieuwe dingen om te lerenEr daarnaast wordt er geëxperimenteerd met nieuwe onderwerpen. De combinatie met corona zorgde ervoor dat het erg ongestructureerd werd en we veel moesten improviseren. Dat resulteerde in uitdagende  situaties voor ons allemaalzowel studenten als docenteniedereen probeert de beste manier te vinden om vooruit te komen.” 

Een getalenteerde stagiair voor een formidabele stage 

Levi wijst erop dat normaal gesproken elke derdejaars student, net als hijzelf, een stageopdracht voltooit. Een stageopdracht omvat meestal werken bij een technologiebedrijf, het uitvoeren van een eenvoudige taak en het schrijven van samenvattingen of rapporten erover. Op de school van Levi staat innovatie echter centraal: “Sinds ik met mijn cursus ben begonnen, vanaf het eerste jaar, wilden ze iets veranderen. Dit jaar hebben ze ons programma op dezelfde manier georganiseerd als een afstudeerstage zodat je beter voorbereid bent voor het daadwerkelijke afstuderenHet is vrij identiek, maar je gaat er niet doorheen om af te studeren.” De overeenkomsten in de aanpak zijn inderdaad zichtbaar: studenten hebben een onderzoeksvraag en het wordt verwacht dat ze aan een iets relevants werken , waarbij ze een onderzoeksonderwerp creëren. 

Levi zegt dat Ericsson het allereerste bedrijf was dat op zijn stageverzoek reageerde. Bij de 5G Hub besprak hij de demo’s waaraan hij ging werken met Edwin Dijkstra, zijn eerste begeleider. Als stagiair met veelzijdige vaardigheden, werd Levi uitgedaagd om zijn talenten op verschillende fronten te verkennen en aan meerdere demo’s bij de Hub te werken. “Levi is een snelle leerling, begrijpt de kracht van 5G en ontwikkelt oplossingen die gebruik maken van de mogelijkheden ervan. Door een Augmented Reality-oplossing te creëren die gebruikmaakt van de lage vertragingsmogelijkheden van 5G naar de edge toe, biedt hij real-time responsiviteit aan de eindgebruikers”, zegt Edwin. Levi rekent ook op de begeleiding van Lennart Koorevaar als zijn tweede begeleider. Hij stelt dat “studenten zoals Levi, met een sterke technische achtergrond en een onderzoekende houding, ons rechtstreeks helpen de 5G-technologie van morgen vorm te geven.”

Van links naar rechts, Levi Vlasblom met zijn collega’s/partner Mark Baaij en de andere twee 5G Hub-stagiaires Srusthi Bobade en Luuk De Waard.

Zoals gezegd, maakt zijn huidige project bij de 5G Hub, een samenwerking met Sentors, gebruik van Augmented Reality. Voor hem is AR “een heel gaaf concept. Wanneer je een object op je telefoon kunt zien, stimuleert dit echt in de rest van het project.” Levi legt uit dat we met 5G deze beelden opmerkelijk snel kunnen maken, waardoor ze iets beter bruikbaar zijn voor gewone telefoons. Volgens hem is de technologie die nu beschikbaar is veel beter dan wat er eerder werd gebruikt. Tegenwoordig “als je iets echt gaafs wilt maken, moet je meestal de nieuwste telefoon, een tablet, een VR-headset en dergelijke hebben”, merkt hij op, “maar dankzij 5G en edge computers zal het voor iedereen toegankelijk worden.”

Partnerschap voor innovatie

Levi werkt samen met zijn collega Mark Baaij aan zijn opdracht. Zoals Levi beschrijft: “we zijn in feite partners in crime. Op dit moment werken we allebei aan de Sentors demo.” Op een ander moment gaan de studenten ook individueel aan de slag: Mark, aan de Racecar, die al beschikbaar is op de 5G Hub, terwijl Levi het nieuwe 5G Drone-project gaat ontwikkelen. “Ik ga het maken. Ik kwam op het idee na het bekijken van een YouTube video. Edwin vond het erg leuk”, zegt Levi.

Hij is trots op het feit dat hij met 5G technologie werkt. Zoals hij benadrukt: “Ik denk niet dat iemand op mijn school kan zeggen: ‘Ik werk met 5G’. Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik een project kan ontwikkelen met dergelijke nieuwe technologie.” Levi wijst erop dat alles wat hij ontwikkelt zeer innovatief en uniek is, wat ook voor problemen zorgt, aangezien het nog niet eerder is gedaan en er geen eerder onderzoek naar is gedaan. Het gaat om het leggen van een pad voor wat er komen gaat.

Onderdeel van de 5G Hub 

Levi zegt dat hij de 5G Hub als een buitengewone plek beschouwt, waar men daadwerkelijk tests met 5G kan uitvoeren. Door alle demo’s voelt het al seen grote demonstratieruimte waarin gewerkt kan worden.

De 5G Hub is een ecosysteem promotor, bedoeld om bezocht te worden door veel partijen die meer willen weten over 5G technologiën en hiermee nieuwe oplossingen willen creëeren. Als fundamenteel onderdeel van het team worden de stagiaires betrokken bij de discussies, nemen ze deel aan de demo tours en verstrekken ze informatie aan bezoekers. ‘Het voelt echt alsof je erbij betrokken bent. Ik vind het echt leuk en hierdoor voel ik mij ook verantwoordelijk.’

Levi nodigt de community uit om de 5G Hub te bezoeken en te bezoeken (zodra dat mogelijk is), aangezien de plek indrukwekkend is en de beschikbare demo’s interessant en innovatief zijn. “Ontmoet gewoon de mensen die daar werken – ze zijn fantastisch”, zegt hij.