Vangst van de dag – Ericsson-aangedreven 5G ontketent Spot de robot voor luchthaveninspectie

Home Detail pagina

Vangst van de dag – Ericsson-aangedreven 5G ontketent Spot de robot voor luchthaveninspectie

Als je onlangs in of uit de luchthaven Hans Christian Andersen in de buurt van de Deense stad Odense bent gevlogen en uit het raam hebt gekeken, heb je misschien een vierpotige robot genaamd Spot vrijelijk zien patrouilleren langs de omheining en controleren op schade. Maar dit was geen sprookje. De robot was echt en verbonden met de door Ericsson aangedreven 5G van TDC NET. De use-case-proef met 5G was een samenwerking met het Deens Technologisch Instituut.

De proef was een van de verschillende gebruiksscenario’s voor 5G die werden ontwikkeld door de gezamenlijke Ericsson / TDC NET 5G Innovation Hub in Denemarken. De partners hebben met de Deense leverancier van wateroplossingen Grundfos al met succes 5G-aangedreven industriële netwerken voor binnenshuis getest en geïmplementeerd, en speciale industriële netwerken met 5G-voeding voor binnenshuis geïmplementeerd.

Om meer te lezen, bekijk het volledige artikel op de website van Ericsson: https://www.ericsson.com/en/news/2021/3/5g-robot-patrols-airport-fencing.