5G Hub Team presenteert – Hilde de Vocht

Home Detail pagina

5G Hub Team presenteert – Hilde de Vocht

Hilde de Vocht vertegenwoordigt de High Tech Campus in het Program Board van 5G Hub en steekt haar enthousiasme voor het project en waar het voor staat niet onder stoelen of banken. Hilde, een formidabele netwerker, toegewijde medewerker en fantastische marketingprofessional, is ook een van de oprichters van de Female Tech Heroes. In dit interview vertelt ze ons niet alleen over haar interesses en achtergrond, maar deelt ze ook de redenen achter haar enthousiasme voor de 5G Hub en laat ze zien waarom ze gelooft dat het een inspirerend project is. Dames en heren, maak kennis met Hilde de Vocht.

 

Wat kunt u ons over uzelf vertellen?

Ik ben al meer dan tien jaar een trotse en enthousiaste medewerker van de High Tech Campus. Ik ben verantwoordelijk voor marketing, communicatie, PR, branding, community management en sponsoring. Ik ben ook de oprichter van het Female Tech Heroes Network, samen met Ingelou Stol. Met dit initiatief benadrukken we de behoefte aan meer diversiteit en inclusie in de technische wereld, vooral voor de vrouwelijke beroepsbevolking.

Ik woon in Eersel met mijn man, mijn zoon en mijn dochter. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis, ga ik hardlopen of wandelen in het bos, en fiets ik, vooral in de zomer. Ik hou ervan om in de bergen van Italië en Frankrijk te rijden.

Voordat ik rond 2008 bij de High Tech Campus kwam, werkte ik in andere functies op het gebied van marketing en communicatie. Maar de benoemswaardigste functie was de functie die ik daarvoor had, binnen Philips Lighting, dat nu Signify is. Ik was verantwoordelijk voor de marketing en communicatie en een deel van de zakelijke ontwikkeling van verlichtingscomponenten. Van daaruit ben ik overgestapt naar de High Tech Campus. Het was een interne carrièreswitch binnen Philips omdat de High Tech Campus toen nog in hun bezit was.

Ik ben erg loyaal en toegewijd aan het bedrijf waar ik voor werk. Ik werk graag in teams, ik denk dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en ik ben erg doelgericht, dus ik wil echt dingen voor elkaar krijgen. Ik vind het leuk om elke dag nieuwe mensen te ontmoeten, daarom hou ik zo van mijn baan op de High Tech Campus: we hebben hier zoveel mensen. We zijn constant betrokken bij veel verschillende en inspirerende projecten en we hebben talloze interessante samenwerkingsverbanden. Ik heb de mogelijkheid om elke dag aan veel verschillende onderwerpen te werken en als ik meer wil weten over startups, ga ik naar High TechXL (ons venture building programma) of Lumolabs; als ik meer wil weten over het bedrijfsleven, bespreek ik dat met Philips, NXP of ASML. Het is erg stimulerend.

Ik word ook gedreven door bij te dragen aan een betere samenleving en een betere regio. Om deze reden zijn initiatieven zoals de Expat Spouses en hun Women for Women-programma het soort activiteit dat ik waardeer en waaraan ik graag deel naast mijn werk.

Hoe ben je betrokken geraakt bij het 5G Hub project?

Ik ben rond de zomer van 2019 bij het project gekomen. Op dat moment besloten VodafoneZiggo, Ericsson, High Tech Campus en Brainport om samen de 5G Hub te starten. Na de eerste overeenkomst, terwijl we aan de opening werkten, begonnen we te bespreken hoe we met marketing om moesten gaan: we moesten een merk oprichten, een logo ontwerken, etc. Op 30 januari 2020 hadden we de officiële opening van de 5G Hub. Het afgelopen half jaar heb ik vooral gewerkt aan het marketing- en communicatiegedeelte en de locatie.

We huurden een bedrijf in om de ruimte te ontwerpen: we hadden tafels, vergaderruimten en een evenementenruimte nodig. We waren ook behoorlijk druk met de hele infrastructuur en hoe het eruit zou gaan zien. Dus ik was betrokken bij het proces van het ontwerpen van de locatie, het maken van het logo, het merk en het maken van de eerste plannen van de doelen en de pijlers om aan te werken.

Waar kwam het idee voor de 5G Hub vandaan?

Het begon met VodafoneZiggo en Ericsson. Ze hadden enkele gesprekken met de gemeente Eindhoven en de bredere Brainportregio. Ze hadden deze visie al en wilden werken aan een betere samenleving en projecten ontwikkelen die denken aan een duurzame slimme stad, want dat is natuurlijk een hot topic in elke regio.

De High Tech Campus was er om de marketing- en communicatiecomponent vast te leggen en de fysieke locatie te bieden die ze nodig hadden: een plek waar de technologie beschikbaar was en waar mensen elkaar ook konden ontmoeten en samen konden nadenken over nieuwe, innovatieve oplossingen.

Er is ook het feit dat de 5G Hub, zijn filosofie en doelen perfect passen in ons standpunt en de strategie van de Campus. Dus meedoen en het versterken van dit initiatief was eigenlijk een natuurlijke stap.

Wat is uw rol en wat zijn uw belangrijkste activiteiten bij de 5G Hub?

Ik ben voornamelijk betrokken bij het strategische gedeelte. Samen met Rene Visser, Marielle Sleumer en Senna Kloosterman ben ik lid van het Program Board. Daarnaast ben ik ook erg betrokken bij het marketinggedeelte: kijken hoe we meer content kunnen creëren om onze zichtbaarheid te vergroten. We schrijven artikelen over de 5G Hub en we organiseren evenementen met ons ecosysteem. Dus op het gebied van inhoud en marketing speel ik een belangrijke rol.

Ook qua netwerken: aangezien de 5G Hub zich op de High Tech Campus bevindt en we hier 230 bedrijven hebben, is het makkelijk om de verbindingen tot stand te brengen omdat ik achter elke deur mensen ken. Verder heb ik zelf een uitgebreid netwerk en weet ik wat er in de regio speelt. Dus ik denk dat ik de partijen moeiteloos bij elkaar kan krijgen. We hebben een aantal spannende initiatieven op de High Tech Campus, dus ik wil ook deze mensen helpen verbinden. Zo hebben we High Tech Plaza, onze startup Hub en High Tech XL, ons venture building programma. Op 22 april openen we ook ons eigen Artificial Intelligence Innovation Center. Het zou dus geweldig zijn als we daar wat verbindingen zouden kunnen leggen en een aantal nieuwe ondernemingen zouden kunnen bouwen rond 5G technologie. Dat zou een uitstekende volgende stap zijn.

Hilde de Vocht en Ingelou Stol tijdens een evenement van Female Tech Heroes. (Fotograaf: House of Yellow)

Wat zijn uw belangrijkste prestaties binnen de 5G Hub? Waar ben je trots op?

Allereerst ben ik heel blij dat de 5G Hub hier op de High Tech Campus staat, want zo hadden we het eind 2019 voor ogen. We hebben ook onze eigen High Tech Campus-strategie geactualiseerd: we noemen het de Strategy Towards 2030. De vraag is: “Waar willen we zijn in 2030?” “Zo hoog als we kunnen”, zeg ik omdat we een cruciale innovatiehotspot willen zijn, en we willen vergeleken worden met Berlijn, Silicon Valley, Boston, alle andere hotspots in de wereld. We staan bekend als de hoofdstad van diepe technologie: je hoort veel over halfgeleiders, fotonica, chips, sensoren, enz., En we zijn experts in het maken van complexe technologie, complexe machines en het werken aan kleine apparaten. Als High Tech Campus willen we ook actief zijn op het gebied van digitale innovatie in data science, kunstmatige intelligentie, 5G, lifestyle, want dat is het hele spectrum en het speelveld van tech. Trouwens, deep tech heeft ook de softwarekant nodig. Daarom hebben we onze strategie behoorlijk bijgewerkt om die doelen te bereiken. Vervolgens zijn we erin geslaagd om de 5G Hub op de Campus te vestigen, wat precies past bij ons plan. Dus ik ben hier erg trots op.

Daarnaast ben ik natuurlijk erg trots op de grote opening die we hier hadden en de geweldige demo met de Connected Ambulance en Philips. We zijn erin geslaagd om zo’n geweldig evenement te organiseren, waar zoveel mensen met een enthousiaste, positieve vibe waren. En natuurlijk moet ik onze fantastische overwinning bij de Computable Awards vorig jaar noemen. Dat is nog een bewijs dat we op de goede weg zijn door iets relevants te doen. Het is de moeite waard om ook andere mensen het succes en de uniciteit van deze samenwerking te laten erkennen.

I’m also happy with the teamwork and synergy between the partners. I feel real solidarity and a productive environment to do things together. It’s such a pity that COVID is there because it’s so challenging to maintain the high spirits when we are only active in the digital world.

On top of that, I’m proud of all the students doing research in the Hub. As High Tech Campus, we need more young people, more students with us. That’s also a goal within our Campus 2030 Strategy: to attract more young people to the High Tech Campus, not only for traineeship but to get really involved in all the projects we have. As such, I’m proud that so many interested students are working on assignments in the 5G Hub.

Last but not least, I’m proud of what we did so far. We created new partnerships with interesting parties, like TMC, Rabobank, EFFECT Photonics and PSV, for example. We also did some great events and hired our community manager, Letícia Batista. I think that, despite all the limitations, we have grown and managed to create a good, positive impact already.

Waarom is de 5G Hub een inspirerend initiatief?

5G en deze hele digitale innovatie is een hot topic en dat is natuurlijk een van de redenen waarom het inspirerend is. Veel bedrijven willen iets met 5G doen, maar weten misschien niet wat of waar ze moeten beginnen. Dus ik denk dat we ze echt kunnen helpen in dit aspect in de 5G Hub.

Bovendien bewonder ik het doel van de 5G Hub: het gaat niet alleen om technologie, maar ook om het creëren van een positieve impact op de samenleving door middel van geavanceerde technologie. Het is een groep mensen die geloven dat ze een verschil kunnen maken en technologie kunnen gebruiken om levens te redden. Ik hou van de doelen en de gronden van dit initiatief.

Er is ook de fysieke locatie, wat echt een inspirerende plek is om naar toe te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en te werken aan bijzondere projecten. Het is ook een inspirerende plek voor de studenten: ze verkennen de opdracht waaraan ze werken en leren met ons fantastische team. Het is dus de combinatie van alle benodigde ingrediënten. Alsof er een soort magie gebeurd daar.

Wat zie je voor de 5G Hub in 2021?

Ik hoop heel, heel snel terug te gaan naar de 5G Hub. En ik wil verder werken aan de verbinding tussen het High Tech Campus ecosysteem en de 5G Hub. Ik zal het geweldig vinden als ik tegen het einde van het jaar kan zeggen: “Ik heb 25 High Tech Campus bedrijven aangesloten op de 5G Hub.”

Voorlopig hebben we veel aan onze bewustwording gewerkt, met een focus op verschillende onderwerpen. Als we fysiek teruggaan naar de 5G Hub, wil ik alle partners uitnodigen om verdere mogelijkheden te bespreken: “Oké, wat kunnen we doen? Wat kunnen we samen creëren? Hoe kunnen we meer mensen naar 5G Hub halen?”

Ik zie ook veel geweldige gebeurtenissen voor me wanneer we terugkeren van de digitale naar de fysieke wereld. Ik denk dat we dit echt nodig hebben vanwege de connectie: er zijn is zo belangrijk. We praten met elkaar, we genereren geweldige ideeën. Dat is wat ik graag doe. Oh, en de 5G Innovation Challenge komt er natuurlijk aan – dat gaat een groot succes worden!

Ik zou ook graag zien dat de 5G Hub deel uitmaakt van andere evenementen in de regio, zoals de Dutch Design Week als we vorig jaar hadden gepland. Ik denk dat het ook belangrijk is dat we deel uitmaken van andere geweldige dingen die om ons heen plaatsvinden. We hebben veel te bieden en te leren met andere mensen: co-creatie zit in de filosofie van de 5G Hub.