Ondernemers verbeteren interactie met klanten dankzij inzet nieuwe volumetric videotechniek en 5G van Vodafone

Home Detail pagina

Ondernemers verbeteren interactie met klanten dankzij inzet nieuwe volumetric videotechniek en 5G van Vodafone

Vodafone Business laat zien hoe 5G nieuwe manieren van interactieve content aanbieden aan de consument mogelijk maakt. Een nieuwe videotechniek is volumetric, waarbij ondernemers gebruik kunnen maken van 3D-content van echte video-opnames. Hierdoor worden consumenten uitgenodigd in de virtuele wereld van het merk voor een interactieve ervaring. Door het snelle en stabiele 5G-netwerk is de volumetric video in korte tijd gedownload. Klanten kunnen de producten van ondernemers nu vanaf elke plek ter wereld in 3D bekijken, voordat zij dit aanschaffen.

Volumetric is momenteel de enige manier om menselijke bewegingen en expressie in 3D-video op te nemen voor toepassingen in Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Vodafone Business zet deze nieuwe videotechniek in om de allereerste Nederlandse volumetric fashion campagne te co-creëren, samen met Vodafone Business klant Mercer Amsterdam, een high-end sneaker label dat heeft samengewerkt met artiesten zoals Bella en Gigi Hadid, Lewis Hamilton, Lady Gaga en vele anderen. De snelheid van 5G-technologie maakt het mogelijk om producten en merkverhalen in 3D-content tot leven te brengen, die op een totaal nieuwe manier de klanten uitnodigt in de virtuele wereld van sneakers en streetwear. Als kijker maak je onderdeel uit van de content, die je vanuit elke hoek kan bekijken. Het resultaat is een interactieve ervaring voor consumenten, waarbij de kijker de modellen gekleed in de collectie van Mercer Amsterdam, van alle kanten in bewegend beeld ziet basketballen.

Martijn van Lieshout, Directeur marketing zakelijke markt bij VodafoneZiggo: “Het is onze missie om ondernemers nieuwe techniek te kunnen laten omarmen. Onderzoek wijst uit dat bedrijven investeren in digitalisering van hun klantcontact beter door deze crisis komen. Deze nieuwe manieren van producten presenteren, zoals met volumetric video, zal de interactie met de klant verder veranderen. Ondernemers kunnen hun winkelervaring verbeteren of juist de online aanwezigheid van het bedrijf. Door 5G-technologie is er voldoende snelheid en capaciteit zodat smartphones van consumenten deze vormen van content makkelijk kunnen afspelen. De volumetric-techniek is een voorbeeld van hoe ons krachtige netwerk ook ZZP’ers en klein MKB kan helpen bij het bieden van een unieke ervaring voor consumenten.”

Campagne

Met de campagne laat Vodafone Business ondernemers zien welke waardevolle oplossingen 5G ons brengt, juist na een crisis waarbij fysiek contact met klanten niet mogelijk was en veel ondernemingen dicht waren. De cases met 5G-technologie zijn niet alleen voor grotere organisaties, ook kleinere organisaties gaan profiteren van deze vooruitgang. De technieken zullen in de toekomst goedkoper en breder beschikbaar worden. Dit biedt mogelijkheden binnen de consumentenmarketing om merken via entertainment aan klanten te binden.