De ultieme 5G Hub-ambassadeur – Senna Kloosterman

Home Detail pagina

De ultieme 5G Hub-ambassadeur – Senna Kloosterman

De 5G Hub neemt afscheid van en bedankt Senna Kloosterman met trots voor haar formidabele werk binnen ons team. Jong zijn was nooit een probleem voor de trainee die de rol van Programma Manager op zich nam, slechts vijf maanden nadat ze haar opdracht bij de Hub begon – en ze was een professional. Senna is gepassioneerd door sport (vooral voetbal), innovatie en ziet goede ideeën tot leven komen. Opmerkelijk zelfverzekerd op het podium, werd ze al snel de typische 5G Hub-ambassadeur, niet alleen om 5G uit te leggen en wat het kan doen, maar ook om onze bezoekers en klanten te laten zien waar de Hub om draait: co-creatie. Het team is bedroefd om haar te zien gaan, maar zo erg trots op haar prestaties. In dit interview vertelt Senna waar zij zich de afgelopen tijd vooral mee bezig heeft gehouden. 

 

Senna Kloosterman, geboren in Holten, verhuisde naar Eindhoven om Industrial Engineering te studeren met een master Operations Management and Logistics aan de TU/e. Al snel na haar afstuderen ging ze aan de slag bij ORMIT, een bedrijf gespecialiseerd in het vinden en ontwikkelen van talenten en het verbinden ervan met organisaties, waardoor beide partijen naar een hoger niveau worden getild. Senna volgt een managementtraineeship bestaande uit een volledig tweejarig programma bij Ericsson, waarin ze drie verschillende opdrachten krijgt, waarbij de 5G Hub haar eerste is. 

De afgelopen acht maanden werkte ze als accountmanager in het VodafoneZiggo-team van Ericsson. Tegelijkertijd kreeg ze de functie van interim Programma Manager bij de 5G Hub, toen Stefan Krijnen de rol van Industry and Ecosystem Manager in een ander onderdeel van het bedrijf op zich nam. Ondanks dat ze jong was en haar allereerste opdracht volgde, greep Senna alle taken aan met slimheid en natuurlijk vermogen.

Nu ze op weg is naar haar tweede missie, nodigen we haar uit om na te denken over haar reis in de 5G Hub, een tijd die ze heel positief beschrijft: “Ik vond de manier van werken in de 5G Hub ontzettend leuk. Innovatie en het doen van zeer interessante projecten met spannende partners is iets dat mij aantrekt”, zegt ze.

Senna Kloosterman

Een breed scala aan activiteiten – en mogelijkheden 

Senna legt uit dat haar activiteiten in de 5G Hub heel divers zijn, wat ze zeer waardeert. Je bevindt je echt aan de voorkant van innovatie en praat met verschillende partners en bedrijven om mogelijke ideeën te ontdekken en manieren te vinden om hen te helpen. “Ze kunnen bij ons terecht met hun bedrijfsprobleem, waarbij 5G een rol kan spelen in de oplossing. We zullen deze bedrijven veel uitleggen over de technologie om ze te triggeren. Kan 5G hun oplossing ten goede komen? Kunnen we samen aan een oplossing werken? Als dit het geval is, zal ik hen ook helpen met de uitvoering ervan”, merkt ze op. 

Senna werkt ook op de MarCom afdeling rechtstreeks met onze Community Manager, Letícia Batista. Volgens haar is “Senna is een heel gemakkelijk persoon om mee samen te werken. Ze is objectief, bekwaam en heeft een zeer positieve houding ten opzichte van de hobbels onderweg. Senna heeft uitstekende stukken geschreven en enorm bijgedragen aan onze website. Ze is een opmerkelijke teamspeler, en dus ook erg leuk. Ik kan alleen maar zeggen dat haar nieuwe team geluk heeft haar te hebben.”

Voor Senna was het hoogtepunt van haar periode in de 5G Hub het webinar 5G and the Future of Business”: “5G uitleggen aan honderden mensen was niet iets wat ik van mezelf verwachtte toen ik aan deze opdracht begon.” Toch kreeg ze veel complimenten voor haar onberispelijke presentatie. 

 

Als hoofd van de challenges binnen de 5G Hub en verantwoordelijk voor alle wedstrijden die de Hub organiseert en waaraan de Hub deelneemt, was Senna moderator van de KVK Business Challenge en coach en jurylid bij de TU/e Contest, waar ze veel studententeams. En natuurlijk was ze de leider van de 5G Hub Innovation Challenge, waar we zochten naar geweldige 5G-use cases. Senna beschrijft het als “een belangrijk deel van haar werk.” 

Het leukste aan haar opdracht is voor haar de stimulerende sfeer die ze in de 5G Hub aantreft: “Wat ik het leukste vind, is de inspiratie die ik krijg van iedereen om mij heen. Ik ontmoet dagelijks zoveel interessante mensen. mijn werk is heel divers en ik vind het erg leuk”, legt ze uit.

Senna op het podium, vergezeld door het 5G Hub Innovation Challenge Team tijdens het slotevenement.

Een uitdagende, leuke en inspirerende omgeving 

Senna zegt dat wat haar werk in de 5G Hub het meest uitdagend maakt, is het beoordelen van de waarde van alles wat er in de ruimte wordt gedaan. Volgens haar: “Elke keer als er een bedrijf langskomt, word ik erg enthousiast van het idee dat ze brengen. Maar dan moeten we bestuderen hoe we dat daadwerkelijk gaan uitwerken en waar we de middelen vandaan kunnen halen.” Ze legt uit dat het in de meeste gevallen mogelijk is om van een idee naar een oplossing te komen. Toch is het cruciaal om alle aspecten te zien en te overwegen die nodig zijn om die vertaling uit te voeren.

Op een lichtere toon, Senna heeft diepe bewondering voor haar collega’s en prijst hen voor hun harde werk: “Voor mij is het echt leuk om elke dag met mijn geweldige collega’s samen te werken, te zien hoe ze verder gaan dan hun reguliere functies en extra stappen zetten om te bereiken hun (en ons) doel. Ik vind dat geweldig om te zien,” en voegt eraan toe: “De meeste van mijn collega’s hebben een goed gevoel voor humor, dus dat maakt elke dag een goed gevoel, moet ik zeggen.”

Voor haar is de 5G Hub een inspirerend initiatief omdat het zich richt op hoe de toekomst eruit zal zien. “In de 5G Hub hebben we een 5G-netwerk dat ver vooruit loopt op het netwerk dat landelijk commercieel wordt ingezet, we krijgen dus letterlijk de kans om een kijkje in de toekomst te nemen en te zien hoe die eruit gaat zien; we kunnen onze eigen toekomst een beetje vormgeven, zou ik zeggen.” Senna is trots op het feit dat het proces in de Hub een open innovatiemodel volgt. Ze legt uit dat ‘co-creatie’ in het begin voor haar alleen maar een modewoord was. Maar al snel realiseerde ze zich dat co-creatie in de 5G Hub wel degelijk een realiteit is: “Hier brengt iedereen zijn eigen expertise in, en iedereen staat te popelen om samen innovatief werk te doen. En dat is heel mooi om te zien”, vertelt ze.

Hoe de toekomst eruit zou kunnen zien

In haar nieuwe opdracht wordt Senna projectmanager bij VAS (Value Added Services), een afdeling binnen Ericsson. Het is gevestigd in Nederland en werkt voor klanten over de hele wereld. In haar nieuwe rol zal ze verschillende projecten voor deze klanten mogen doen, maar zal ze zich ook gaan bezighouden met de kwaliteitsverbetering van de software die door Ericsson wordt geleverd.

John Zijlmans, manager van Senna, vertelt enthousiast over de traineeships in zijn bedrijf. Voor hem is het “fantastisch om op deze manier nieuw talent aan te trekken bij Ericsson, omdat we ook worden uitgedaagd voor de manier waarop we werken en denken.” John beschrijft Senna als een snelle leerling en teamspeler, en prees ook haar communicatieve en organisatorische vaardigheden. “Ze heeft de capaciteiten en waarden van Ericsson als onderdeel van onze strategie en portfolio snel opgepikt en deze gebruikt in klantvergaderingen, conferenties en schriftelijk om het 5G Hub-ecosysteem en ook projectpartnerdiscussies vooruit te helpen. En niet te vergeten, ze is een geweldig persoon om mee samen te werken! We wensen Senna veel succes in haar volgende periode bij Ericsson en ik weet zeker dat we nog veel meer van haar zullen zien in de toekomst.” 

Als het gaat om de toekomst van de 5G Hub, voorspelt Senna een mooie toekomst voor het initiatief. Ze legt uit: “We hebben het afgelopen jaar volhardend gewerkt om te laten zien waartoe we in staat zijn. En nu zien we dat andere bedrijven en partijen ook echt betrokken willen zijn. Ik bedoel, wie wil er niet met ons samenwerken? Dus ik hoop, maar ik zie ook een aantal geweldige projecten voor me waarin we de echte mogelijkheden van 5G kunnen laten zien.”