5G-wiedrobot brengt revolutie in akkerbouw: snel, precies, duurzaam

Home Detail pagina

5G-wiedrobot brengt revolutie in akkerbouw: snel, precies, duurzaam

5G ontketent in de komende jaren een revolutie in de akkerbouw. Hele zwermen zelflerende robots verwijderen straks onder toezicht van een ‘robotherder’ (een nieuw beroep) op vele hectares onkruid tussen de wortelen, uien, witlof en spinazie. Steeds sneller, preciezer en vooral steeds duurzamer. Die toekomst begint vandaag al bij Odd.Bot van pionier Martijn Lukaart: “Met de toevoeging van 5G mobiele netwerktechnologie kunnen de robots sneller het land op en aan het werk.”

Naar duizenden onkruidrobots in 2030

De Flevolandse techondernemer heeft geen twijfels dat de Weed Whacker van Odd.Bot een groot succes wordt: “Ik verwacht over vijf jaar ongeveer 500 robots die klanten via een Robot-as-a-Service overeenkomst op hun akkers laten werken. Na 2026 zal het snel gaan, als de chemische onkruidbestrijding grotendeels is verboden. In 2030 verwacht ik dat er duizenden van onze robots in zwermen op de akkers actief zijn.”

Crowdfunding door Odd.Bot

Wilt u mede-eigenaar worden van Odd.Bot? Doe mee aan de crowdfunding-campagne.