Terugblik naar 5G Hub Innovation Challenge 2021

Home Detail pagina

Terugblik naar 5G Hub Innovation Challenge 2021

Op 29 juni 2021 vond de finaleronde van de allereerste 5G Hub Innovation Challenge plaats in het High Tech Campus Conference Center. Ondanks het ongemakkelijke scenario dat door de pandemie werd veroorzaakt, voerden de finalisten een geweldige show op, en zowel de weinige mensen in het publiek als iedereen die de livestream bekeek, werden weggeblazen door hun projecten.

Terug naar 2022, en de 5G Hub Innovation Challenge is terug met een uitzonderlijk thema: duurzaamheid. De vraag “Hoe kan jouw 5G-gerelateerde oplossing bijdragen tot een betere wereld?” was het uitgangspunt voor alle teams die zich voor de wedstrijd hadden ingeschreven. Zes van hen gingen door naar de laatste fase van de Challenge, en de laatste ronde staat voor de deur: op 29 juni 2022 (ja, precies een jaar na die van de eerste editie; hoe cool is dat?), zien we de zes teams terug op het podium. Ze zijn klaar om hun bijgewerkte pitches te presenteren om indruk te maken op de jury en het publiek – dat deze keer overvol zal zijn – te imponeren.

Daarom hebben we besloten om onze collega’s en partners alvast op te warmen voor de gelegenheid: “Wat was uw favoriete aspect van de vorige 5G Hub Innovation Challenge?” Sommige van de respondenten maakten deel uit van de organisatie van de eerste editie; anderen maakten deel uit van de jury; sommigen waren te gast en genoten van het evenement in het publiek. Het zal geen verbazing wekken dat velen de positieve, op samenwerking gerichte sfeer tussen alle betrokken partijen prezen en de ongelooflijke presentaties die de deelnemers op het podium brachten. Bekijk wat het 5G Hub-team en het ecosysteem dierbare herinneringen hebben aan de 5G Hub Innovation Challenge 2021.

Ik prijs de 5G Hub Innovation Challenge 2021 voor…

 

De sfeer

“Als ik terugkijk op de finaleronde van de laatste Innovation Challenge, ben ik echt geïnspireerd door de positieve energie die alle betrokkenen uitstraalden. Het is heel stimulerend om te zien dat een groep willekeurige deelnemers zo gemotiveerd wordt door gedeelde waarden en overtuigingen. Dit is zo krachtig dat ik geloof dat we samen bergen kunnen verzetten!” (Gert-Jan Elzinga, Strict; 5G Hub Innovation Challenge Team lid)

Alle knappe koppen die bij elkaar kwamen: vanuit verschillende disciplines, achtergronden en ervaringsniveaus… En allemaal stonden ze open om naar elkaar te luisteren en elkaar te inspireren. Bovendien was er een 1 + 1 = 3 vibe: de nieuwe connecties die werden gemaakt en de bereidheid om elkaar te steunen in de reis om collectief te streven naar het verbeteren van de wereld waarin we leven. Het was een geweldige kans om gedachten en ideeën te horen en te zien die mijn voorstellingsvermogen te boven gingen.” (Iris Hertsenberg, Ericsson; jurylid)

“Het was een genoegen om deel uit te maken van het kernteam dat de allereerste 5G Hub Innovation Challenge organiseerde. Nu de Challenge zien groeien is opwindend! Ik vind het geweldig hoe experts van verschillende bedrijven in verschillende fases van de Challenge samenkomen om vrijwillig mentorschap te bieden of deel uit te maken van de jury. De toevoeging van een duurzaamheidsthema als focus is fantastisch om de echte positieve impact van het potentieel van de 5G te laten zien. Hier houdt het niet op: het ecosysteem zal innovaties blijven ondersteunen tot op de markt.” (Victor Donker, Usono/PSV/TU Eindhoven; lid van het 5G Hub Innovation Challenge Team)

De wedstrijd

Melanie Maximus op het podium

“Ik was erg onder de indruk van de verbeteringen die de teams hebben doorgevoerd sinds de dag dat ze aan de Innovation Challenge meededen. In twee maanden tijd hebben ze veel werk verzet en dat hebben ze tijdens de finale met zeer professionele en volwassen presentaties kunnen laten zien.” (Senna Kloosterman, Ericsson; lid van het 5G Hub Innovation Challenge Team) 

“Ik was positief verrast door de creatieve ideeën die voor de Innovation Challenge werden ingediend. Echt inspirerend om hun visie te horen (en zien) op hoe 5G hun concepten en producten ten goede zou kunnen komen. Mijn technische hart ging sneller kloppen bij elke pitch, en mijn hersenen konden scenario’s visualiseren waarin 5G hun cases ten goede zou kunnen komen. Ook de borrel na afloop was iets om nooit te vergeten. Netwerken mondde automatisch uit in brainstormen over mogelijke oplossingen. Ik hoop dat de volgende Innovation Challenge minstens evenveel creativiteit met zich meebrengt. Ik hou van de verrassingsfactor.” (Richard Prins, VodafoneZiggo; gast)

 

De organisatie

“Ik was gefascineerd door de eerste editie van de 5G Hub Innovation Challenge. Het kernteam en de juryleden hebben een formidabele klus geklaard door geweldige startups te selecteren om op het podium te pitchen en 5G-gerelateerde ideeën te laten zien. Het evenement zelf was inspirerend, uitdagend en indrukwekkend, en de gastheer was fantastisch. Ik kan niet wachten op de volgende editie!” (Hilde de Vocht, High Tech Campus; gast)

“Ik vond de korte interviews met de juryleden tussen elke pitch erg leuk. De jury is zo’n integraal onderdeel van de Challenge, maar ze staan meestal in de schaduw. Dus het was geweldig om hen in de schijnwerpers te zetten en onze waardering te tonen. Bovendien gaf het het evenement een extra laag van dynamiek.” (Letícia Batista, 5G Hub; lid van het 5G Hub Innovation Challenge Team)

 

Wat kunt u verwachten van de volgende editie?

Winnaars van de publiekskeuze – Voltgoed

Aircision, CityLegends, Connec2, Integer, Skyebase en Techbinder zullen hun 5G-oplossingen voor een betere, duurzamere wereld presenteren en meedingen naar een op maat gemaakt co-creatieprogramma in de 5G Hub met begeleiding en ondersteuning van ons ecosysteem van partners. Het publiek zal ook stemmen voor hun favoriete project, dat een speciale prijs zal ontvangen.

Voor meer informatie over het evenement en om tickets te bemachtigen, kunt u terecht op https://www.eventbrite.com/e/5g-hub-innovation-challenge-final-round-tickets-348629729907.