Eviden en 5G Hub werken samen om de kracht van video-analytics en AI te demonstreren

Home Detail pagina

Eviden en 5G Hub werken samen om de kracht van video-analytics en AI te demonstreren

Eviden, een onderdeel van de Atos Groep, en de 5G Hub hebben een samenwerking getekend om ondernemingen te helpen hun activiteiten te verbeteren, digitaliseren en beveiligen met behulp van video-analytics en artificial intelligence. De samenwerking stelt ondernemingen in staat om computer vision-oplossingen te ervaren en gebruiken in de 5G Hub op zowel publieke als private 5G-netwerken.

Computer vision is een technologie die beelden en videostreams real time analyseert, om waarschuwingen te genereren, of inzichten en rapporten te creëren. Veel sectoren profiteren al van deze mogelijkheden. In de 5G Hub heeft Eviden een proefopstelling van haar Computer Vision Platform staan, waarmee klanten en bezoekers de mogelijkheden van deze technologie zelf kunnen ervaren. Michel Beckers, Client Executive Partner voor VodafoneZiggo bij Eviden, zegt: “De samenwerking met de 5G Hub opent nieuwe flexibele implementatiemogelijkheden voor klanten om hun bestaande camera’s te verbinden en hun activiteiten verder te digitaliseren. 5G is in staat om connectiviteit te bieden met hogere en betrouwbare bandbreedte, maar ook met verhoogde mobiliteit en minder vertraging om beelden en video’s in real time te verwerken.”

Beveiliging en productieomgevingen zijn slechts twee van de vele gebieden waar computer vision nuttig kan zijn. Het kan afwijkingen in productielijnen laten zien en er direct op reageren. “Productie is duidelijk een gebied waar de groei van video-analyse wordt verwacht vanwege het tekort aan personeel, de verhoogde focus op beveiliging en de behoefte aan meer flexibiliteit in productie. 5G helpt al om meer flexibele productielijnen te creëren, de fabrieksvloer te automatiseren en in dit geval camera’s draadloos te verbinden. Een fundamentele techniek die verschillende use cases kan versnellen,” volgens John Zijlmans – Key Accountmanager Ericsson.

De waarde voor bedrijven

Er zijn verschillende situaties en gebruikstoepassingen met computer vision, waarvan er al drie te zien en te ervaren zijn in de 5G Hub, gelegen op de High Tech Campus in Eindhoven:

  • Personen tellen: detecteert en telt personen die een aangewezen gebied binnenkomen en verlaten, zonder gezichtsherkenning. Het laat een geautomatiseerd telsysteem en ‘crowd management system’ zien, dat onmiddellijk een melding kan sturen naar administratieve instanties wanneer bijvoorbeeld de maximale capaciteit van een locatie is bereikt.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: detecteert de aanwezigheid of afwezigheid van een helm bij individuen, met de focus op locaties waar werknemers verplicht zijn om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) te dragen. Dit laat het gebruik van computer vision zien als middel om de veiligheid van werknemers te verhogen
  • Achtergelaten bagage: detecteert onbeheerde bagage. Als iemand met een tas het aangewezen gebied binnenloopt, zal de software eenvoudigweg een persoon en de tas detecteren. Er wordt een alarm afgegeven als de persoon de bagage achterlaat. Dit is een voorbeeld van openbare veiligheid en hoe die veiligheid kan worden verbeterd.
  • Het doel van de samenwerking is om nieuwe gebruiksscenario’s te ontwikkelen waarmee klanten kunnen ervaren hoe betrouwbare 5G-connectiviteit, Edge Computing en computer vision voordelen kunnen opleveren voor hun eigen organisatie. Veel nieuwe relevante toepassingen komen voort uit de betrokkenheid van partners met hun klanten over de hele wereld, waarbij zij de industrieën helpen met veiligheid, logistiek en diverse andere uitdagingen. 

In  Nederland kunnen bedrijven zich richten tot de 5G Hub en zelf ervaren wat er mogelijk is. Kaspar van Hulst, Interim Program Manager van de 5G Hub zegt: “We nodigen bedrijven uit om naar de 5G Hub te komen en deze demonstraties zelf te ervaren. Het is een platform met bijna eindeloze mogelijkheden, en 5G-connectiviteit maakt het mogelijk om die overal te benutten. Door onze bezoekers te inspireren gaan ze nadenken over alternatieven voor hun specifieke behoeften en mogelijke scenario’s die zinvol zijn voor hun activiteiten. Met de 5G Hub-partners hebben we alle capaciteiten in huis om deze ideeën werkelijkheid te laten worden.”

Over de 5G Hub

De 5G Hub is een innovatie hub met een open ecosysteem van partners die de ambitie hebben om nieuwe technologieën te verbinden om innovatieve use cases voor ondernemingen te creëren. Zij zijn gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. De 5G Hub is opgericht door een viertal partners: High Tech Campus, Brainport Eindhoven, Ericsson en VodafoneZiggo.