Een terugblik op de Ecosystem Meet-up

Home Detail pagina

Een terugblik op de Ecosystem Meet-up

Afgelopen woensdag verwelkomden we een grote groep enthousiaste partners, collega’s en geïnteresseerden in de 5G Hub voor een succesvolle Ecosystem Meetup. Jan Spruijt, de manager van de 5G Hub, benadrukte tijdens een korte introductie het belang van samenwerking om ecosystemen rondom 5G naar een hoger niveau te tillen. Hij deelde ook de vijf nieuwe propositiedomeinen van de 5G Hub, die grote uitdagingen belichten waar de sector voor staat. In de 5G Hub bereiden we ons voor op een toekomst met autonome voertuigen op land, zee en in de lucht, grootschalige toepassingen van Augmented Reality, implementatie van sensoren met behulp van kunstmatige intelligentie, en een wereld waarin de veiligheid van onze digitale infrastructuur steeds crucialer wordt.

Sander van der Zande, Technology Strategy Manager van VodafoneZiggo, nam vervolgens het woord en bracht iedereen op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van 5G en de cruciale veranderingen die samenvallen met de nieuwe releases. Hierbij lag de focus op de belangrijkste voordelen van 5G, zoals low-latency, ultra-reliability en deep-indoor coverage, evenals concrete toepassingen zoals network slicing, APN’s, geolocation en MPN’s.

Na een uitgebreide netwerklunch volgde de partnerpitch van Michel Beckers, client executive partner bij Eviden. Hij nam ons mee in oplossingen gebaseerd op Computer Vision, een technologie waarvoor in de 5G Hub een boeiende use case is ontwikkeld.

Al met al was het een zeer geslaagd evenement. Als je interesse hebt om met ons in contact te komen of jezelf toe te voegen aan onze mailinglist voor toekomstige evenementen, laat het ons dan weten via de contactpagina.